Wat is er nou leuker dan je talent te delen?

Om die reden geef ik creatieve workshops en cursussen. Opdrachtgevers variëren van basisscholen en kunstinstellingen tot aan bedrijven en particulieren. Je kunt kiezen uit het bestaande aanbod. Of als je specifieke ideeën hebt kunnen we samen een speciaal plan ontwikkelen.

 

In de workshops staan plezier en creativiteit centraal maar een leuk resultaat is ook niet verkeerd. Je wordt uitgedaagd eigen oplossingen aan te dragen en je maakt kennis met bestaande technieken.

 

Ze leven onder je bed, op de maan, in een snoepwereld en bij de slager om de hoek.

Animatieworkshop

Heinz's Magische Fabelwereld

 

In deze zesdelige workshop inclusief presentatie leer je stap voor stap hoe je een animatiefilm maakt. Eerst ontwerpen we de fabelwezens. Daarna bedenken we een verhaal, we tekenen een storyboard en knutselen de achtergronden. Met een camera en een laptop nemen we alles foto voor foto op. Tot slot spreken we de stemmen in. Het resultaat is een geanimeerde documentaire waarin alle fabelwezens tot leven komen.

 

Duur: 6 lessen van 1,5 uur

Geschikt voor groep: 6, 7, 8

Prijs* is inclusief apparatuur

Kerndoelen: 54, 55 en 56

Wat is animatie?
  • Animatie is leuk.
  • Stel je voor, je eigen fantasie omgezet in bewegend beeld. Monsters klimmen via een ladder naar een andere planeet, een nijlpaard doet een balletdans, een boom belt Willem Alexander om hem af te komen halen van het treinstation. Je bedenkt het en het is mogelijk!
  •  
  • Animatie is teamwork.
  • Omdat er zoveel verschillende aspecten bij komen kijken ontkom je er niet aan om samen te werken. Gezamenlijk problemen oplossen en daarbij open staan voor de inbreng van anderen horen daar bij. Maar ook goed leiderschap. Het eindresultaat is om samen trots op te zijn.
  •  
  • Animatie is veel werk.
  • Animatie ontstaat wanneer je een foto neemt van een poppetje en die beetje verschuift en daarna weer een foto neemt en weer een beetje verschuift enzovoorts. Als alle foto’s achter elkaar worden afgespeeld ontstaat er de illusie van beweging. Er zijn iets van 8 foto’s nodig voordat je een seconde animatie hebt!
Aanbod workshops:
Bekijk hier de eerste aflevering van Heinz's Magische Fabelwereld

Wil je kinderen enthousiast maken voor kunst en cultuur? Kunstenaars die de opleiding 'Beroepskunstenaars in de Klas' (BIK) hebben gevolgd kunnen daar bij helpen.

BIK’ers hebben de flexibiliteit in huis om ideeën die op school leven tot concrete kunstprojecten uit te werken. BIK’ers durven dingen anders aan te pakken. Bik-projecten hebben een duidelijk begin en eind. Met als eindresultaat een presentatie in de vorm van een voorstelling of een tentoonstelling.

Het BIK-certificaat is geen lesbevoegdheid en de BIK’er werkt daarom onder verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht. Het leuke is dat de groepsleerkracht onderdeel wordt van de ervaring. Er zijn meer dan 500 Bik'ers in Nederland en hun diploma wordt landelijk als een kwaliteitskeurmerk beschouwd.

Kwaliteitskeurmerk Beroepskunstenaar In de Klas (BIK)
Het belang van kunsteducatie op school

Kunst- en cultuureducatie krijgen binnen het basisonderwijs steeds meer een vaste plek.

Wat kunstvakken je leren, in tegenstelling tot vakken als rekenen en taal, is dat er niet altijd een goed of fout antwoord is. Goed kunstonderwijs betekent: zelfredzaamheid ontplooien, zelf leren nadenken, verbanden zien, keuzes durven maken.Maar ook: zelfexpressie, authenticiteit en reflectie. Kunsteducatie kan uitdagend zijn en als iets eenmaal is gelukt geeft het je zelfvertrouwen een enorme boost. Talent krijgt de ruimte.

Verder blijkt uit hersenonderzoek dat een goeie balans tussen kunsteducatie enerzijds en reguliere vakken anderzijds leidt tot betere leerprestaties.

"The more you like yourself, the less you are like anyone else, which makes you unique." Walt Disney

K.v.K.   57002053

BTW    NL1323.13.984.B03

postadres    Tilanusstraat 25-2, 1091 BD Amsterdam

telefoon     +31 (0)6-19971718

K.v.K.   57002053

BTW    NL1323.13.984.B03